28 August 2009

Roine i dammenOkej. Så här ligger det till. I våras kom Thomas från Lilla Malma med ett par regnbågar till dammen på jobbet. Det var Gun-Britt och Roine. Tyvärr pallade inte Gun-Britt för värmeböljan under juli och parkerade tofflorna.

– Skräpfisk, sa några.
– Djurplågeri, sa andra.

Hur som helst simmade stackars Roine kvar i dammen utan kvinnlig fägring att vila ögonen på. Roine var ensam och ledsen. Så vi lät honom vara ifred för att komma över sorgen och tillbaka till livet. Ända till den dagen då Samir på lagret dök upp igen efter en längre tids tjänstledighet.

Samir har många kvalitéer, bland andra dessa två:
  1. Han levererar norra Europas smalaste linbågar
  2. Han fångar fler och större fiskar än alla andra i norra Europa – inklusive den samlade yrkesfiskarekåren

Med andra ord, ställ Samir vid ett fiskevatten och han kastar tvärs över
oavsett avstånd. Och på vägen tillbaka rensar han samma vatten på allt från plankton till fisk. Tro mig, han har fått mången ekosystem att kollapsa och fiskevårdsområden att ge upp och ta ner skylten.

Väl återinstallerad på lagret dröjer det inte lång stund innan Samir får vittring på Roine i dammen. Ajaj. Inte bra, inte alls bra. Vattentempen ligger på tjugo och Roines stresstålighet är i botten. Samir är
däremot het som grillkol och vi hinner inte med. Ett obevakat ögonblick senare sitter Roine på kroken. Samir med mord i blicken. Sedan går historierna isär.

Det har talats om ett personalupplopp, där Samir fick lägga benen på ryggen. Det har även spekulerats i att Roine fick nog och flippade ur fullständigt. I vilket fall som helst har Samir gått omkring
med ett fånigt leende på läpparna den senaste veckan och predikat medmänsklighet – eller ska vi kanske säga medfisklighet?

Igår snickrade Samir ihop en liten skylt och knackade ner i gräsmattan invid dammen. Och än idag gör Roine sina dagliga rundor i dammen.

Peace on earth, people.

No comments: