28 May 2010

Flugkastets Iggy PopStädar skrivbordslådan på jobbet och hittar ett lätt gulnat foto i härvan av sladdar, modemkontakter, installationskivor och andra gamla datasopor. Vrider och vänder på bilden. Kollar stuket på kepsskärmen. Nördfaktor 100%. Helt oslagbart, som taget ur Assar. Fast nu är ju mannen på ryggsäcksstolen ingalunda nån seriefigur. Tvärtom. I Norge kallas han "Mesterfiskeren", i Danmark "Trollmanden" och på åttio/nittiotalet skaffade han sig ett namn som det moderna flugkastets självgode urfader. Till och med så spöingenjörerna på Sage vek sig dubbelt i hans närvaro. Ungefär som med good old Iggy Pop och finniga punkrockare. Respect, var ordet. Så min fråga är: vem är mannen på bilden? Klicka för förstoring och fyll i ditt svar under kommentarer.

10 comments:

Stig Torniainen said...

Va, har den gode Göran varit så ung ?

Patrik said...

Ja!! men visst är det herr Andersson!
En ikon kanske främst inom tvåhands

:-)

Anonymous said...

Glömde han Cane-påkarna???
Xperten

huberworld said...

...det är ju Iggy Pop!!!?

Henrik said...

Göran, mannen som förkastade och trampade på min kastteknik. Iof så hjälpte han till att bygga upp den igen;-)

Lunkan said...

Mannen, myten, konceptet

Patrik said...

Tyvärr har jag aldrig fått äran att få MIN obefintliga teknik förädlad av denna man.

Men ett plus för MIN teknik är resorna i juli till jämtland, då min vilt fäktande anabola elvisp teknik håller myggen på behörig avstånd och där fluglinan avger en sinuskurva lika tydlig som den, som den gode Andersson hjärtfrekvens skulle ha varit om han sett det.

Your guide said...

Bästa just nu: Göran åker omkring och trollar med kompisen Fredrik från Mariestad. Det är Simrishamn och Vänern om vartannat. Men aldrig att Göran någonsin drillar: -Aldrig att jag tar en lax på trolling. Helt under min värdighet, säger Göran!

Henrik said...

Moahahaha, du skämtar!

Anonymous said...

Detta är mannen som för 4 år sedan på en privatkurs i Björbo utnämnde mig till en "skitdålig underhandskastare". Vi var tre till och de andra blev inte utnämda. Jag kände mig lite utvald. Före detta Xpert-kollega.