12 January 2012

Den förbjudna flugan


Så här är det: För ett par år sedan kom Sverige och Norge till en gränsöverskridande överenskommelse. Väster om en nord-sydlig linje vid Enafors i Västra Jämtland är den legendariska fiskeflugan Don Gapen's Muddler Minnow inte längre tillåten ("ikke tillatt"  för våra norska läsare), på grund av dess svårt vanebildande egenskaper. Överenskommelsen gäller i Sverige och Norge, och all transport av Muddler Minnow över svensk-norska gränsen är sedan den 1:a januari 2009 strängt förbjuden (Lex Terje Anstensen 2009-01-01 §14:5). Bara som en påminnelse inför öringsäsongen 2012. Vi snakkes...

3 comments:

Terje said...

Dette er gledelig. Det har vært utallige stygge utslag av muddlerfeber, muddlerabstinens og ikke minst masse nakkeskader. Når de som bruker slikt må dukke unna djevelskapet under kasting har jeg sett noen riktig stygge whiplashskader. Ha ha , til pass for dem!
Nå gjenstår det å føye til woolybuggers!

Stig Torniainen said...

Lol :-)

Lunkan said...

Att dömma av det senaste Lex Terje-ärendet så kommer gränsen för användandet av den onämnbara flytta ytterligare österut inför säsongen 2012. Den nya gränsen kommer således Innefatta alla delar inkl. Biflöden och sjöar av Åreälven väster om Europavägsbron över det tidigare nämnda vattendrag i Staa. Gränsen är fortsatt dragen i nord/sydlig kompassriktning och all överdrädelse beivras hårt och skoningslöst.
De som påkommes att bruka denna vidrighet kommer på livstid länsförvisas under under perioden 1/4 - 1/12 PUNKT