24 February 2012

Lars-Göran Bengtsson, Svinarp, Skåne

Här hemma i Norrtan tycks det lokala vattendraget utgöra en alldeles särskild attraktionskraft på kommunala beslutsfattare, arkitekter, konstnärer och grävmaskinister. Man tycks ha en sak gemensam: En stark tro på att naturen inte klarar sig på egen hand, utan till varje pris måste förstärkas. Under åren har vi kunnat se det ena dummare än det andra. Just nu är bryggor i ån hett. Förra året monterade kommunen upp en uthängande grunka med elipsformat promenaddäck och belysningsburkar i borstad aluminium. Antagligen kulturellt som bara fan, vad vet jag? Men tyvärr i katastrofal konflikt med anrika Stadt i bakgrunden och ån i förgrunden. Så. Det blev ju inte så bra. Vad göra? Varför inte satsa på nåt nytt? Jorå så att. Nu håller vi på cirkus 100 meter nedströms med en hysterisk mix av trappan vid Sergels Torg /slash/ furu-fnatt med överdimensionerade förtöjningspollare i rustik skärgårdsstil. Jag tar en kort promenad längs ån. Hehe. Likheterna med SVT's Starke Man, kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson i Svinarps kommun är slående. Vi hörs.

Gammalt och nytt i en kommunal salig röra.
Nähäpp. Den höll inte ens över vintern...
Skit samma. Vi laddar väl på med en ny i rustik skärgårdsstil?

3 comments:

Nicka - fiskebloggaren said...

Herreminje. Har ni inget stilråd, annat än den där eminente och ständigt cyklande formgivarfiskaren? :)

Henrik said...

Stilråd? Jag? Antagligen är jag bara en gnällspik, i stil med surkartarna som skrev till lokalpressens insändarsidor förr.

Herman said...

Visst är det bedrövligt vilken lekstuga politikerna lyckats göra av ån och området intill den. Eller så är det bara som de brukar göra, bara att det syns så brutalt tydligt när deras beslut omsätts i praktisk handling så som framgår av dina bilder. Något att tänka på. Det där fiskevårds/reproduktionslokaltänket som gällde för något decennium sedan tycks man ha övergett. Nu ska det se allmänt glassigt ut för alla välbeställda pensionärer och tillresta besökare som verkar vara de högst prioriterade målgrupperna.