16 April 2012

Som syrrans Kodak Instamatic

Dagens digitalkameror är otäckt kompetenta. Till och med kamerorna i mobilen är i klass med första generationens proffsdigitalare. Och dagens proffskameror i sin tur, i kombination med digital bildbehandling, möjliggör resultat som är mer än vad det mänskliga ögat förmår registrera. För min del är jag mer intresserad av att förstöra bilderna, göra så att dom ser äldre och slitna ut, ge dom lite patina helt enkelt. Antagligen av samma anledning som glencheckrutiga kepsar och splitcane säljer bland flugfiskenördar. Eller att gamla O´boy-burkar och raketost-förpackningar kostar skjortan. Här är en dagsfärsk bild från det lokala diket. Visst blir det roligare efter lite destruktiv behandling?

Före: Bilden direkt från mobilkameran.
Efter: Bilden retro-stuk efter diverse mixtrande i Photoshop. Linsoskärpa diagonalt genom bilden, gulnad färgton, en tunn gulnad ram och lite damm och repor. Precis som syrrans Kodak Instamatic. Vi hörs.

7 comments:

Ola said...

Du börjar ju kunna det där nu Bernte..!

Ola said...

Du börjar ju kunna det där nu Bernte..!

"Bernte" said...

Njae, vet inte det jag. Den totala destruktionen borde vara att skicka en bild in i ett svart hål. Tänkte hör med NASA om dom har en ledig plats på en rymdfärja...

Ola said...

Annars kan du höra med NISSE, han har säkert en lösning på problemet.

"Bernte" said...

Menar du NISSE från NASAret? Var det inte han som gick på vatten..?

Ola said...

Prexist den mannen...var han inte NASAre till yrket?

"Bernte" said...

Det här kommer att sluta illa, vi lägger ner innan det är för sent.