11 August 2009

Rule Britannia!Svedan är ett otyg och ska elimineras. Hör mig för med Nisse. Nisse är en av landets mest erfarna knotthatare. Har experimenterat med och missbrukat ett otal tänkbara och otänkbara bekämpningsmedel, vi snackar PCB, Klorex 55, DDT – och inte minst klassiska Original Radar i sprayburk från sextiotalet. Men det mesta har en sak gemensamt:

– Det här är för mesiga grejor, du blir snart tillvand, säger Nisse med eftertryck. Och knotten hånskrattar, nä, det ska vara mer tryck i grejorna.


Nisse menar att det finns en ingrediens som slår ut allt:
diethyl-M-tolyamide. Förutom svedan förintar det även dig själv, dina glasögon, kläder, eventuella transporthelikoptrar och fiskeutrustningar, samt talibaner och nära och kära. Detta ska man naturligtvis satsa på direkt. En gång i tiden var det till exempel bra tryck i Djungeloljan. Då tilläts 50% inblandning av diethyl-M-tolyamide. Idag tillåts 20%.

– Löjeväckande, fnyser Nisse, detta är så svenskt lagom, lika mjäkigt som mellanmjölk. Eller som att dagisbarn måste ha hockeyhjälm i klätterställningen.20% tillåts sålunda. I Sverige, alltså. Men plötsligt skiner Nisse upp. Här om veckan var Nisse på rundtur i Wales och passerade på vägen dit anrika Farlows Shooting & Fishing på lika anrika Pall Mall i London. Här visste man råd och plockade fram en förförande snygg förpackning med något slags insektsmedel. Så snygg att Nisse föranleddes tro att det hela också var miljövänligt. Inte ett dugg. Fast i England påtvingas ungarna heller inte hjälm i lekparken. Nä, här har man en mer moderat (i ordets egentliga betydelse) syn på tillvaron. Och då finns utrymme för både barhuvade ungar och Nisses nyinköpta knottmedel från Farlows. Hur mycket
diethyl-M-tolyamide det innehåller? 95%, arma svenskar, 95%...

Rule Britannia!

5 comments:

Lunkan said...

Hade en gång ett medel som förstörde en skjorta, ett par Peak Perfomance shorts och ett antal T-shirts. Det användes av oss under de första jaktåren och jag fick det av Gamle Patron på Fäviken.
Innan vi använde det under Morkullesommarjakt så hade det använts i Korea och Vietnam av amerikanare.
Det är ingen vild gissning att den inte heller var 20%-ig :-)
Tills slut vågade jag inte bruka den längre utan de sista flaskorna lämnades in på destruktion på kommunens kem.återvinning :-)

Henrik said...

Bengt Mona?

Ampa said...

Hittade på det medlet på en engelsk site o beställde en flaska, hoppas den går genom tullen bara så det inte blir nå problem. vore kul om man kunde hitta ett medel som funkar mot dom minsta svena + allt annat. konstigt nog verkar det som det är mer mygg o skit här nere runt Gävle än mot för uppe i jämtland, iaf när vi var upp o tälta vid g-strömmen. där fick jag bara ett knottbett på 4 dagar, hann bara hem så blev det 2 myggbett direkt :/

Herr D said...

Ohhh...Jag lär över sundet och en bit te...Sån måste jag ha!!!

Ampa said...

fick hem flaskan idag, totalt 9.89£ (pund) ca 125:- med frakt från http://www.jackson-sports.com/Models.aspx?ModelID=6775